• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Español

DBS AGRO nv
Mechelsesteenweg 120
V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver

T +32 15 56 95 58
F +32 15 55 04 58

victor@dbsagro.be
www.dbsagro.be

DBS Agro QS gecertificeerd - "Kwaliteitscertificaten openen deuren"

Tholen - DBS Agro uit Sint-Katelijne-Waver viert dit jaar mei haar éénjarig bestaan. "We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan diverse bedrijfszaken en mogen niet klagen over de groei", vertelt Victor Bernad, eigenaar van DBS Agro. "Op het gebied van kwaliteit zijn wij onlangs QS gecertificeerd." Veel Duitse supermarkten eisen van hun leverancier dat zij QS gecertificeerd moeten zijn. Q&S is een ketensysteem voor telers, handelaren en supermarkten. Bedrijven met een QS certificaat mogen een logo op hun producten voeren en maken hiermee aan de consument duidelijk dat het QS gecertificeerde producten betreft.

"Sinds de EHEC-crisis zijn de eisen bij supermarkten, vooral in Duitsland, nog strenger geworden", legt de handelaar uit. "Niet alle klanten verlangen dat wij het QS certificaat bezitten maar nu bedrijven weten dat wij gecertificeerd zijn, geeft het hun toch een 'veiliger' gevoel en dit opent deuren." Volgens Victor is het 'best uniek' dat ze als bedrijf dit certificaat hebben behaald. "Vooral omdat deze een minimale geldigheid heeft van zes maanden en maximaal twee jaar. Wij hebben twee jaar gekregen en voldoen dus aan de hoogste eisen. Hiermee willen we ons onderscheiden van anderen en kwaliteitsgarantie bieden aan onze klanten. Iedereen in de keten van teler tot supermarkt, kan zich aanmelden bij het QS-systeem en kan lid worden. De instantie stelt dan de eisen bij een bedrijf en geeft aan of ze hieraan voldoen."

"Ook voor IFS en BRC (versie 6) en ACS hebben we audits gehad en deze certificaten ontvangen wij binnenkort", vervolgt Victor. "Met deze vier willen we aantonen en bewijzen dat we producten met een vertrouwde kwaliteit aanbieden." DBS Agro levert hoofdzakelijk aan supermarktketens in heel Europa. "Onze specialiteiten zijn zachtfruit en exoten, maar we leveren het volledige AGF-pakket." In 2012 wil DBS Agro haar groei verdubbelen. "Dit door onderscheidend en klantenbindend te werken en de juiste producten te leveren."

Publicatiedatum: 
2-4-2012